Skip to content Skip to footer

Kleuren

Een van de allerbelangrijkste zaken is de kleur van het glas. Maar het is ook een onderwerp dat veel discussie teweeg brengt bij veel gebruikers. Want wat is nu de beste kleur? Dan moeten we kijken wat er met het kleurenspectrum in ons oog gebeurt.

  • Verschillende kleuren
  • Uittesten in de winkel
  • Meting door professionals
  • Een oplossing voor iedere piloot

Kleurenspectrum

Bovenstaand zien we wat er met dat kleurenspectrum gebeurd. Alle kleuren komen netjes op het netvlies terecht, met uitzondering van 1 specifieke golflengte blauw. Dit veroorzaakt een zweem van blauw over alle andere kleuren heen, zodat het contrast van de andere kleuren vervaagt.
Alle glastinten met daarin de complementairkleur van deze golflengte blauw, zullen ervoor zorgen dat deze specifieke kleur blauw eruit gefilterd wordt, waardoor het contrast beduidend toeneemt. Kijken we nu welke kleur dit is, dan kunnen we globaal zeggen dat alle kleuren waar amber in zit contrastverhogend werken. Blauw en grijze kleuren laten juist deze kleur door, waardoor deze minder geschikt zijn. Wij adviseren vaak de volgende kleuren:

Blue Blocker

(Essilor Extreme 885, Zeiss Skylet Road, Hoya Impact Brown, Serengeti Driver)

De Blue Blocker heeft absoluut het meest contrastrijke glas. Filtert de verstorende golflengte blauw er volledig uit en geeft 100% UV protectie.

Brown 343

(Essilor 343)

Perfect alternatief voor de Blue Blocker. Filtert ook golflengte blauw, maar is veel minder amberkleurig. 100% UV protectie. Voor iedereen die wel hoog contrast wil, maar de amberverkleuring niet prettig vindt.

G-15

(Essilor G-15, Zeiss G-15, Hoya G-15, Serengeti 555nm)

Voor iedereen die de voorkeur geeft aan groen/grijze tinten, is dit de beste kleur. Door toevoeging van geel, ontstaat er een goed contrast. Omdat bij deze tint de minste kleurvertekening op treedt, wordt deze kleur al jaren gebruikt door de meeste leveranciers als alternatief voor de Blue Blockers.

Contrast verhogende glazen

Voor de (zweef)vliegers hebben we contrast verhogende glazen. Waarmee jij nog scherper zicht hebt tijdens het uitoefenen van je beroep of hobby. De kleur van deze glazen is vrij intens maar geeft ontzettend veel contrast. Kom voor meer informatie langs in onze winkel en ervaar het zelf!

Welke kleur heeft u nodig? Ontdek het tijdens een afspraak!

Maak via onderstaande knop gemakkelijk een afspraak of kom langs in onze winkel.

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Winger