Skip to content Skip to footer

Steven Matthews

Headmaster

Brief info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt. Ut labore et dolore magna aliqua enim ad minim.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Our courses and programs

Students about the training team

Na mijn “normale” overigens  goede zonnebril met Zeiss glazen op sterkte te zijn kwijtgeraakt, op zoek gegaan naar een nieuwe zonnebril. Bij ons in de zweefvliegvereniging werd ik attent gemaakt op het bestaan van “vliegbril.nl”. Mijn eerste reactie,  wat is er nu zo speciaal aan zo’n vliegbril behalve waarschijnlijk de hoge prijs?  Maar goed aangezien iedere mogelijke  verbetering m.b.t. een goed zicht meer dan welkom is ,ook voor een doorsnee zweefvlieger als ik, een afspraak gemaakt bij George de Jong optiek voor een oogmeting.

Na bijna anderhalf uur meten onder het genot van een heerlijk bakje koffie en een goed gesprek met dito uitleg over de opties m.b.t. coatings van de te monteren glazen wel of geen Vari-focus etc. etc. , in relatie tot de eisen die ik aan m’n vliegbril stel, uiteindelijk de keuze gemaakt voor de donkerste glazen met een speciale coating voor een optimaal contrast.

De aanvankelijke  aangegeven  levertijd van de bril bleek niet haalbaar, de Zweedse producent van de glazen keurde bij herhaling z’n eigen product af omdat de curve van de glazen in combinatie met de gewenste kleurcoating  niet hun eigen kwaliteitstoets kon doorstaan. 

Omdat voor George de Jong uiteindelijke de maat v.w.b. levertijd vol was, is in goed overleg een bril met glazen op de juiste sterkte maar zonder de bestelde speciale coating geleverd. Een dag voor mijn vakantie was ik niet meer in de gelegenheid deze “tijdelijke” bril in Amsterdam op te halen en is deze persoonlijk door Nency bij mij  thuisbezorgd. Service met een hoofdletter S!

Enige weken later is de aanvankelijk bestelde bril afgeleverd,  na een uiterst schappelijk voorstel beide brillen gekocht een reservebril is tenslotte altijd handig!

Nu een klein vliegseizoen en  “vliegbril” ervaring rijker, kan ik met recht zeggen dat een vliegbril een veel beter en rustiger zicht oplevert dan een normale goede zonnebril en wat mij betreft zo een mooie bijdrage is aan de vliegveiligheid.

Bijkomstig voordeel is dat de brillen  ook voor  autorijden prima geschikt zijn.

Nency en je team bedankt voor jullie deskundige advies, service en volharding richting Zweden!

Jasper Tetteroo ZC Flevo

Voor de meeste mensen is goed zicht belangrijk. Voor piloten gaat het nog een stapje verder. Wij moeten onder alle weersomstandigheden, overdag en ‘s nachts, zowel buiten als binnen in de cockpit alles scherp kunnen zien. Als je een bril of contactlenzen draagt, dan heb je ook professionele begeleiding nodig. Ik ben enorm blij dat ik als vliegende brildrager Vliegbril heb ontdekt. Dankzij hun kennis, ervaring en service heb ik nu precies de lenzen en (zonne)brillen waarmee ik onder alle omstandigheden superscherp kan zien! Het professionele oogonderzoek waarbij de specifieke eisen voor het zicht in en buiten de cockpit uitgebreid aan bod komen, legt een stevige basis.

Daarnaast krijg je in de winkel niet alleen uitgebreide en onverdeelde aandacht tijdens het kiezen en passen, maar ook het allerlekkerste kopje koffie dat ik ooit ergens gedronken heb. Hoewel ik al jaren in Dubai woon, is er voor mij als vlieger maar een adres voor bril en contactlenzen: Vliegbril en George de Jong Optiek in mijn eigen geboortestad Amsterdam.

Jan Cocheret, CAPTAIN/ TRE B777 Emirates Airlines

Piloot en brildragend? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Peter Eier, privé vlieger / PPL

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Winger